Blog post

Gasoline Brothers Player

Met gepaste trots hebben we vandaag een nieuwe applicatie in de Android market geplaatst. Hieronder vindt u het officiele persbericht.

Utrechtse band geeft kerstcadeautje weg

The Gasoline Brothers eerste Nederlandse band met eigen applicatie voor mobiele Android-telefoons

De Utrechtse band The Gasoline Brothers wil graag tot in de broekzak van zijn fans doordringen. Nadat de band in oktober al een applicatie uitbracht voor de populaire iPhone, komen de broertjes nu met iets unieks: een eigen applicatie voor mobiele telefoons die zijn uitgerust met het Android-besturingssysteem van Google.
De 'app' bevat niet alleen de muziek van debuutalbum ‘Hm!’ en nieuwe cd ‘Tsk!’, maar ook up-to-date nieuws, uitgebreide info en verwijzingen naar alle gratis downloads van de band. De app is vanaf vandaag gratis verkrijgbaar in de zogenaamde Android Market. Met een Android mobieltje surf je naar de market om de applicatie te downloaden.
Een korte demo van de applicatie is te zien op YouTube.
Drummer Léon Geuyen: “Voor zover wij weten, zijn wij nu de eerste Nederlandse band met een eigen Android-applicatie. Als band zien wij techniek als een middel om onze muziek te promoten. Zo hebben we eerder onze nieuwe cd weggeven via een zogenaamde ‘torrent’. Daardoor is hij 34.000 keer gedownload en dat is natuurlijk fantastisch voor een band op een klein platenlabel.”

Over de Android-app


De Android-app is ontwikkeld door Gabri van Lee van DeskWeb consultancy. Gabri heeft ook de zeer populaire Android-app ‘Alarmering Droid’ gemaakt. Met de kracht van Twitter vond @bigrooster (Rafael de Haan), een enthousiast fan van The Gasoline Brothers, dat er naast de iPhone app sowieso een Android-app moest komen. “Hij heeft zich er actief voor ingezet een ontwikkelaar te vinden. Dat werd Van Lee (@gvanlee op Twitter); hij bleek onze muziek ook te gek te vinden”, aldus Léon Geuyen.

Over The Gasoline Brothers


Van The Gasoline Brothers verscheen op 5 oktober het tweede album ‘Tsk!’ - op het My First Sonny Weissmuller-label. Het album verdiende 4 sterren in de Volkskrant en kreeg zeer lovende recensies in o.a. OOR en op nu.nl. ‘Tsk!’ werd 34.000 keer gedownload. In de zomer van 2009 was de band dankzij de enthousiast twitterende wielrenner Koos Moerenhout een hype in en om het wielerpeloton.

Info


Mail: info@gasolinebrothers.nl | Blog: http://blog.gasolinebrothers.nl
Web: http://www.gasolinebrothers.nl | Twitter: www.twitter.com/gasolinebrother
Screenshots van de applicatie (beeld): http://www.mobypicture.com/user/gasolinebrother